biopin Barna - keményolaj

biopin Keményolaj barnaA biopin Keményolaj barna alap- és befejező kezelés kezeletlen fapadlók és más nagy igénybevételnek kitett beltéri fa felületek számára. Kezeletlen parafa és OSB felületekhez.
Szín: barna

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Feldolgozás:
Használat előtt alaposan keverje fel. Ecsettel, kefével, hengerrel, tárcsás géppel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén
biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat
biopin Hígítóval át kell törölni.

Alapkezelés: A felület nedvszívó képességétől függően 1-3 réteget viszünk fel, amíg a felület telítődik. A be nem szívódott olajat kb. 15 perc múlva a felületről törölje le és vigyen fel egy új réteget, amíg a felület telítődik. Hagyja a felületet megszáradni.

Befejező kezelés:...viaszolt felületek esetén:
biopin Természetes keményviasszal vagy biopin Keményviaszolajjal dolgozunk tovább.
...olajozott felületek esetén:
befejezésként a
biopin Természetes keményolajjal vagy a biopin Keményolaj barnávaldolgozunk tovább. Egy vékony réteget viszünk fel ronggyal.

Száradási idő:
20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt.

Olajozott felületek átdolgozása:
A kopott  vagy sérült felülteket tisztítsa le és finoman csiszolja meg és egy új réteget viszünk fel. Nagyon erős és mély szennyeződés esetén
biopin Padlóápoló-tisztító olajat használunk

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után
biopin Hígítóval tisztítjuk.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Színek:
barnakemeny.png
barna
       
        
0,75 l 2,5 l

műszaki adatlap
padlóápolási útmutató  
Floor - Padló - Barna keményolaj