biopin Természetes keményolaj
biopin Természetes keményolajA biopin Természetes keményolaj egy légzésaktív, víztaszító, alap- és befejező kezelésre alkalmas természetes gyantaolaj főzet nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. A puhafákat és a parafát nyomás, dörzsölés állóvá teszi, rugalmas felületet biztosít. Az alap színtónusa az olajtól valamelyest elmélyül, erezetét felélénkíti.
Felhasználási terület: Erősen igénybevételnek kitett fa felületek, fapadlók, parketták alap- és befejező kezelésére. Kezeletlen parafapadlózat alapozására, valamint mázatlan kerámia kezelésére. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták, bentonit, etanol és víz. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom- és báriummentes szárítóadalék.

Szín: színtelen, további színek - fehér, barna

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l. 10 l.

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12-24 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom és a rossz szellőzés lassítja a száradást és szagképződést eredményez.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A durva felületeket gondosan meg kell csiszolni. A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval átdörzsölni.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan fel kell keverni. Felhordás történhet ecsettel, kefével, padlókefével, tárcsás polírozógéppel (pl: Taski) vagy lehúzóval(gumi vagy fém). Feldolgozási hőmérséklet legalább 8°C.

Hígítás: Feldolgozáskész. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: Cementmaradványokat a csempékről savazással eltávolítani.

Alapkezelés: Az erősen nedvszívó felületek alapozását biopin Keményviaszolajjal végezzük a továbbkezelés előtt. A nem beszívódott olajat kb. 20 perc múlva távolítsa el és törölje szárazra a felületet. Egyéb esetben 2-4 rétegben kell felvinni, amíg az alap teljesen átitatódik. A be nem szívódott olajat a felületről távolítsa el és minden rétegnél alaposan szárítsa meg a felületet.

Befejező kezelés: Fa és parafa felületeket finom csiszolópapírral vagy ráccsal vagy dörzsilappal/paddel csiszolja át. viaszolt felületek eléréséhez: Járófelületek esetében biopin Keményviaszolajjal; más felületeknél biopin Természetes keményviasszal vagy biopin Méhviasszal dolgozunk tovább. olajozott felületek eléréséhez:
A biopin Természetes keményolajat vékonyan és egyenletesen vigyük fel. Az olajat rövid időn belül (max. 15 perc) ronggyal vagy polírpad-del a felületbe bedolgozzuk vagy hagyjuk rászáradni a felületi fényesség és ellenállóképesség tekintetében.

Olajozott felületek javítása: Kopott felületeket letisztítani, adott esetben enyhén csiszolni; befejező kezelést megismételni. A karcolásokat egy olajjal átitatott ronggyal átpolírozható.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket. A járófelületek nagyon erős és mély szennyeződései esetén biopin Padlóápoló-tisztító olajat használunk.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.
Színek:

szintelen.pngszíntelen
       
0,75 l. 2,5 l.
10 l.
műszaki adatlap
padlóápolási útmutató logovoc_15.pngA beltéri levegő emisszó mértékét jelzi a VOC tartalom tekintetében. Az A+ azaz nagyon alacsony az illékony szennyező anyagok emisszója. 
kemenyolaj.jpg