biopin Keményviaszolaj

biopin KeményviaszolajA biopin Keményviaszolaj növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű kezelhetősége ellenére erős védelmet nyújt. A kikeményedett felület kopásálló, ellenáll a szennyeződésnek és a nedvességnek. Az alap színe elmélyül és kiemeli a fa erezetét.
Felhasználási terület: Alap és befejező kezelés kezeletlen vagy olajozott fadeszkapadlók, parketták és más erősen igénybevett beltéri fafelületekhez.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék, bentonit, etanol, karnaubaviasz, víz.

Szín:
színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Felhasználás:
35-50 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt. Kezdetben a felületet óvatosan terheljük és szőnyeget csak 14 nap múlva rakjunk fel.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek:
Kezeletlen vagy olajozott fapadlók, faanyagok vagy parafa.

Felületi kívánalmak:
Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.
Nyers alapokat gondosan átcsiszolni. A járulékos anyagban gazdag fák esetében próbakezelést kell végezni.

Feldolgozás:
Ecsettel, hengerrel, padlókefével, tárcsás polírozógéppel, moher hengerrel vékonyan felhordani. Feldolgozási hőmérséklet legalább 12 °C. A még nem száraz felületre csak tiszta cipővel szabad belépni. Lehetőleg egyszer használatos nylon védőt kell felvenni a cipőre.

Hígítás:
Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés:
A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval átdörzsölni. Erősen nedvszívó felületek esetében, mint bükk, bütü egy-két rétegben biopin Természetes keményolajjal alapozni.

Rétegfelépítés:
A biopin Keményviaszolajat egyszer felhordani és hagyjuk jól megszáradni. Egészen finom csiszolópapírral, jobb korongcsiszolóval vagy polírozógéppel 180-as finomságú papírral vagy fehér polírpaddal átdolgozzuk.
A felület nedvszívó képességétől és az eredménytől függően 2-3 réteg biopin Keményviaszolajat viszünk fel. A rétegek között mindig hagyjuk jól megszáradni. Száradás után a felületet fehér paddal, padlófényesítő blokkal stb. polírozzuk.

Tipp: Ha lehetőségünk van akkor egytárcsás csiszolóval vagy polírozógép-pel(korongcsiszolóval) az utolsó réteget még nedves állapotban bézs vagy fehér paddal bedolgozzuk a felületbe. Ebben az esetben magas minőségű és nagyon egyenletes felületet kapunk.

Olajozott felületek
javítása: Sérült vagy kopott felületeket letisztítjuk, finoman átcsiszoljuk, és úgy járunk el, mint a befejező kezelésnél. A karcolások egy biopin Keményviaszolajjal átitatott rongy segítségével átpolírozhatóak.

Ápolás és tisztítás:
A viaszolt felületeket ne tisztítsuk agresszív tisztítószerekkel. Elsősorban szárazon tisztítsuk. Nedves tisztítás esetén használjunk nedves rongyot és biopin Padlóápolót a felmosóvízben. Erős kopás esetén biopin Keményviaszolajjal kezeljük újra.

Szerszámtisztítás:
Használat után biopin Hígítóval tisztítjuk.

Biztonsági figyelmeztetés:
A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés:
A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Színek:
szintelen.png
színtelen
       
        
0,75 l 2,5 l

műszaki adatlap
padlóápolási útmutató  
Floor - Padló - Keményviaszolaj