biopin Hajóolaj

biopin Hajóolaj 0,75 literA biopin Hajóolaj egy hagyományos skandináv fafelületkezelési módszert követ, így különlegesen jól bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat a speciális természetes olajok főzetének köszönhetően. Hosszantartón és különlegesen tengervízálló és rugalmas felületet képez. Jó beszívódási és tapadási képességgel rendelkezik és szakszerű felhasználás esetén hosszú éveken keresztül ellenálló marad a napfény UV sugárzásával szemben. Magasfényű.
Felhasználási terület: Hajótörzsek, kajüt felépítmények, árbócok rétegképző fafelületkezelésére. Fafedélzetek, hajólépcsők olajos impregnálására alkalmas. Amennyiben ezeken a felületeken filmképző felületeket szeretnénk elérni a biopin Hajólakkot kell használni. Nedvszívó fafelületek alapozásához a biopin Hajólakkal való lezárás előtt. Fegyvermarkolat, puskatus, íj.
Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólommentes szárítóadalék.
Szín: színtelen
Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.
Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiszerelés: 0,375 l., 0,75 l., 2,5 l.
Veszélyesség: B osztály, gyúlékony.
Specifikus súly: kb. 0,86 g/ml
Viszkozitás: kb. 40 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on
Gyulladáspont: > 62 °C
Felhasználás: 70-100 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.
Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 4-6 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 12-24 óra múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt. Kezdetben óvatosan kell használni.
Alkalmas alapfelületek: Tömörfa, furnérozott felület.
Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.
Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Jól felkeverni. A
biopin Hajóolajat mázolással, szórással vékonyan egyenletesen hordjuk fel. A felületkezelést nem szabad közvetlen napsugárzás alatt végezni.
Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.
Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat
biopin Hígítóval átdörzsölni.
Alapkezelés: A
biopin Hajóolajat többször egyenletesen, vékonyan felvinni amíg a fa átitatódik. A csak impregnálandó fafelületről a felesleget 20 perc múlva egy nem szöszölődő ronggyal bedolgozzuk, eloszlatjuk. Rosszul szívó fafelületeknél 5-10 % biopin Hígítót használni.
Befejező kezelés: Csak rétegképző felületek esetében pl.: hajótest, árbóc ; 2-3 réteg
biopin Hajóolajat viszünk fel.
Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.
Felújítás: A régi felületeket eltávolítjuk és egy új réteget felvinni.
Szerszámtisztítás: Használat után
biopin Hígítóval tisztítani.
Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.
Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.
Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.
Színek:
szintelen.png
színtelen
       
        
0,35 l. 0,75 l. 2,5 l.

műszaki adatlap
   
Marine - Hajózás - Hajó-olaj